070-787 37 36
Fetter - Cougar Lubrication
CG 8000/8020PROTEAN WT EP FETT Datablad
Tekniskt avancerat semisyntetiskt EP-fett designat för att motstå extrema chockbelastningar, vatten, vibrationer, höga belastningar i kullager, chassileder och andra applikationer.
CG 8010PROTEAN FETT LT EP 1 Datablad
Ett EP allroundfett med Litiumbas speciellt framtaget för att klara av låga temperaturer. Kan användas i alla kullager och chassileder.
CG 8055 PTFE HÖGTEMPERATURFETT Datablad
Vitt högtemperaturfett NLGI 2, förstärkt med perfluorerat polyeterfett. Exceptionell termisk stabilitet vilket ger förlängda smörjintervaller. Cougar 8055 har hög resistens mot kemikalier och lösningsmedel.
CG 8250 HÖGTEMPERATURFETT Datablad
Cougar 8250 är ett högpresterande fett utan droppunkt, framtaget för applikationer vid mycket höga temperaturer och förlängda smörjintervaller. Överlägsen smörjförmåga i glidlager och antifriktionslager.
CG 8350 SEMISYNTETISKT MULTI COMPLEX EP2 FETT Datablad
Fett med extremt hög vattenresistens, överlägsen mekanisk stabilitet och enastående resistens mot chockbelastningar. Har ett brett användningsområde inom industri, åkeri, lantbruk och marina applikationer.
CG 8450 SEMI SYNTHETIC BOOM GREASE Datablad
Semisyntetiskt bom-fett med extremt hög vidhäftningsförmåga och vattenresistens. Speciellt framtaget för smörjning av kranbommar, utskjut och vändskivor. Passar även utmärkt till andra externa smörjapplikationer.
CG 8511/8512 CALCIUM SULFONATE COMPLEX GREASES Datablad
Ett verkligt flerfunktionellt HD/EP- fett för en mängd olika applikationer inom industri, entreprenad, lantbruk, åkeri och marinen. Detta mångsidiga fett motstår höga temperaturer samt har mycket god slaghållfasthet och vattenresistens.
CG 8520 CALCIUM SULFONATE COMPLEX GREASE No. HB2 Datablad
Ett verkligt flerfunktionellt HD/EP- fett för en mängd olika applikationer inom industri, entreprenad, lantbruk, åkeri och marinen. Detta mångsidiga fett motstår höga temperaturer samt har mycket god slaghållfasthet och vattenresistens.
CG 8522 CALCIUM SULFONATE COMPLEX GREASE + MoS2 Datablad
Ett verkligt flerfunktionellt HD/EP- fett för en mängd olika applikationer inom t.ex. industrin, entreprenad, lantbruk, åkeri och marinen. Detta mångsidiga fett motstår höga temperaturer samt har mycket god slaghållfasthet och vattenresistens.
CG 8600 INDUSTRIAL GREASE AL2 Datablad
Smörjfett speciellt framtaget för att ge överlägsen smörjning i alla kul- och rullager samt glidlager utsatta för höga belastningar/temperaturer och vatten i industrimiljö.
CG 8700/8701 SEMI SYNTHETIC CLS EP Datablad
Semisyntetiskt multifunktions CLS-EP-fett för centralsmörjning. För användning i centralsmörjningssystem inom industri, entreprenad & off-road. Speciellt framtaget för extremt låga temperaturer
Oljor - Cougar Lubrication
Växellådsoljor
CG 600 S SeriesSEMISYNTETISK VÄXELLÅDSOLJA Datablad
Cougar 600S växellådsolja består av en speciell sammansättning för att möta de högsta kraven på belastning och höga temperaturer i alla typer av slutna växellådor. Sammansatt av en avancerad delsyntetisk basolja.
CG 750 Series SEMISYNTETISK VÄXELLÅDSOLJA FÖR VINDKRAFTVERK Datablad
Cougar 750 är sammansatt av en speciell blandning mellan högraffinerad mineralolja och syntetiska basoljor, förstärkt med den senaste formuleringen inom EP-tillsatsteknologin för maximal prestanda under oljans livslängd.
CG 9000WIND TURBINE Datablad
Cougar 9000 Synthetic Gear Lubricants är en serie högpresterande växellådsoljor som är speciellt utformade för att ge exceptionellt skydd i industriella växellådor som arbetar under extrema förhållanden.
CG 1700 FS TRANSGEAR LUBRICANT 75w-90 Datablad
Cougar 1700FS är en syntetisk transmissionsolja för hypoid- och kuggväxlar i bakaxlar och manuella växellådor, som arbetar under tunga och svåra driftsförhållanden. Oljan klarar alla drifts- förhållanden och kan användas som problemlösare där vanliga transmissionsoljor inte räcker till.
CG 1703 PROGEAR MULTIGRADE OILS 80w-90 Datablad
Cougar 1703 Progear Semi-syntetisk Multigrade transmissionsolja är speciellt utformad för att ge enastående prestanda i alla typer av slutna differentialer, transmissioner och industriella växellådor.
CG 1704 PROGEAR MULTIGRADE OIL 85w-140 Datablad
Cougar 1704 Progear Semi-syntetisk Multigrade transmissionsolja är speciellt utformad för att ge enastående prestanda i alla typer av slutna differentialer, transmissioner och industriella växellådor.
CG 3000 PA SYNTHETIC Datablad
Cougar 3000 PA Syntetisk växellådsolja för industriellt bruk, speciellt anpassad för kugg och snäckväxlar. Cougar 3000 är i första hand avsett för extrema belastningar och vid höga eller låga temperaturförhållanden.
CG 3500 PG SYNTHETIC Datablad
Cougar 3500 PG Syntetisk växellådsolja för industriellt bruk, speciellt anpassad för kugg och snäckväxlar. Cougar 3500 är i första hand avsett för extrema belastningar och extrema temperaturförhållanden. Rekommenderas till alla typer av växlar där ett polyglykolbaserat smörjmedel föreskrivs.
Hydraulolja
CG 4100 ARCTIC HYDRAULOLJA Datablad
Cougar 4100 VHVI Artic hydraulolja för bakgavellyftar Speciellt framtagen för att ge utmärkt smörjning i hydrauliska höghastighetspumpar och är idealisk för utrustning som arbetar utomhus där stora temperaturvariationer förkommer.
CG 4200 SEMISYNTETISK HYDRAULOLJA CT 10w Datablad
Cougar 4200 Delsyntetisk hydraulolja CT10W Framtagen som ett alternativ till bl.a. Caterpillar biologiskt nedbrytbara hydraulolja (HEES). Sammansatt av en mättad miljöanpassad olja med syntetisk ester och utvalda tillsatser.
CG 4520s HYDRAULOLJA Datablad
Cougar 4520s VHVI Semisyntisk hydraulolja är sammansatt av högraffinerad mineralbasolja och en ren PAO (poly-alfa-olefin). Framtagen för att passa till alla sorters pumpar och hydrauliska motorer.
Industrioljor
CG Series 4900 NSF HT1 HEAT TRANSFER FLUIDS Datablad
Cougar 4900 NSF Heat Transfer värmeöverföringsolja är tillverkade av högraffinerade PAO-basoljor som innehåller oxidation- och korrosionsinhibitorer. Passar för användning i indirekta värmesystem, ugnar, reaktorer, värmeväxlare, torkar etc. Den lämpar sig för drift i upp till 320°C i slutna system.
CG Series 5100 PA SYNTHETIC COMPRESSOR OILS Datablad
Cougar 5100 PA är framställd för användning i skruv, kolv, lamell och rotationskompressorer. Cougar 5100 PA tillverkas av 100 % syntetiskbasolja med unikt utvalda tillsatser, formulerad för att klara höga och låga drifttemperaturer. Cougars unika additivsystem möjliggör förlängda bytesintervall.
CG Series 6000 AS SYNTHETIC RE INDUSTRIAL OILS Datablad
Cougar 6000 AS Industriolja är formulerad av högkvalitativa syntetiska estrar och noggrant utvalda tillsatsmedel. Har mycket goda slitagehämmande egenskaper och bra vatten- och korrosionsavvisande egenskaper. Den senaste tillsatsteknologin möjliggör förlängda bytesintervall.
CG Series 7100 SEMI SYNTHETIC ROCK DRILL LUBRICANTS Datablad
Cougar 7100 serien är speciellt utformade för att ge överlägsen prestanda i luftdrivna bergborrmaskiner och pneumatiska slagutrustningar som arbetar med högt lufttryck.
Fordon - Cougar Lubrication
Motoroljor - Personbilar & Lätta lastbilar
CG 200 FS PROLON SYNTETISK MOTOROLJA SAE 5w-40 Datablad
Cougar 200 FS Prolon multigrade motorolja. Tekniskt avancerad helsyntetisk motorolja. Anpassad för turbo, sugmotorer, insprutning
CG 300 FS-FD SYNTETISK MOTOROLJA SAE 5w-30 Datablad
För personbilar och lättare lastbilar. Nyare Ford.
CG 300 FS-MBX SYNTETISK MOTOROLJA SAE 5w-40 Datablad
För personbilar och lättare lastbilar. MB, BMW, Porsche, Ford
CG 300 FS-VW SYNTETISK MOTOROLJA SAE 5w-30 Datablad
Syntetisk Longlife SAP motorolja till VW motorer och Euro 4 med eller utan partikelfilter. Uppfyller VW 507.00 / VW 504.00 / VW 503.01
CG 300 FS-GM SYNTETISK MOTOROLJA SAE 5w-30 Datablad
För personbilar och lättare lastbilar. GM, Opel, SAAB
Tyngre fordon - Lätta/tunga lastbilar, traktorer, entreprenadmaskiner mm.
CG 1000-10 PROLON LD MOTOROLJA SAE 10w-40 Datablad
Prolon LD Motorolja är en tekniskt avancerad multigradeolja framtagen för förlängda oljebytesintervall.
CG 1000-15 PROLON LD MOTOROLJA SAE 15w-40 Datablad
Prolon LD Motorolja är en tekniskt avancerad multigradeolja framtagen för förlängda oljebytesintervall.
CG 1300 PREMIUM AGRI-UNIVERSALOLJA SAE 10w-30 Datablad
Cougar 1300 Agri - universalolja. För ett mycket brett användningsområde inom jordbruksnäringen. För diesel och bensinmotorer. Även anpassad för transmissioner, hydraulsystem och våta bromsar.
CG 1900 FS SYNTETISK LOW SAPS SAE 10w-40 Datablad
Cougar 1900 FS är den nya generationen av Low-SAPS motorolja (lågt innehåll av aska, fosfor och svavel). Formulerad för optimal prestanda i dieselmotorer.
Motorcycklar
CG 1380 2XL SYNTETISK 2-TAKTS MOTORCYCKEL-OLJA Datablad
Cougar 2XL fullsyntetisk 2-Takts motorolja formulerad för optimerad smörjning i högpresterande 2-taktsmotorer. Cougar 2XL är anpassad för både direkt blandning eller separatsmörjning.
CG 1390 4XL 4-TAKTS MOTORCYCKEL-OLJA SAE 10w-30 Datablad
Cougar 4XL fullsyntetisk motorolja formulerad för optimerad smörjning i högpresterande 4-taktsmotorer. Anpassad för växellådor och våta kopplingar.
Racing (dragracing, tractorpulling mm)
CG 1400 RACING-OLJA - MINERAL Datablad
Motorolja mineral, för extrema motorsporter, som t ex dragracing och tractorpulling. Viskositet SAE 40, 50 och 60.
CG 1500 RACING OLJA - SYNTETISK Datablad
Motorolja syntetisk, för extrema motorsporter, som t ex dragracing och tractorpulling. Viskositet SAE 40, 50 och 60.
Livsmedelsklassade
CG Series 2600 H1 SYNTETISK VÄXELLÅDSOLJA Datablad
Cougar 2600 serien är framtagen för växellådor främst inom livsmedelsindustrin. Produkten är baserad på högkvalitativa syntetiska basoljor och FDA-godkända tillsatser. Vidhäftningsförmågan gör att den även är lämplig för transportband och drivkedjor.
CG 2930 H1 KEDJESMÖRJMEDEL FÖR HÖGA TEMPERATURER Datablad
Livsmedelsklassat kedjesmörjmedel som tagits fram för höga temperaturer. För kontinuerlig drift till 280°C och under korta perioder upp till 300°C. Idealisk för smörjning av transportkedjor och lager i bageri-ugnar och grillar.
CG Series 4700 H1 HYDRAULOLJA Datablad
Cougar 4700 serien är baserad på polyalfaolefin (PAO). Effektiva additivpaket ger oljorna ett prestandaspektrum som överträffar konventionella oljors. Är anpassad för applikationer där det är föreskrivet en olja med hög oxidationsstabilitet som klarar förlängda bytesintervaller.
CG Series 4900 NSF HT1 HEAT TRANSFER FLUIDS Datablad
Cougar 4900 NSF Heat Transfer värmeöverföringsolja är tillverkade av högraffinerade PAO-basoljor som innehåller oxidation- och korrosionsinhibitorer. Den uppfyller USDA H1 specifikation, för användning i applikationer där oavsiktlig kontakt med livsmedel kan förekomma. Passar för användning i indirekta värmesystem, ugnar, reaktorer, värmeväxlare, torkar etc. Den lämpar sig för drift i upp till 320°C i slutna system.
CG 8023/4/5 H1 SMÖRJFETT PTFE Datablad
Cougar 802X är aluminiumkomplex baserade fetter bestående av högkvalitativa syntetbasoljor, EP anti-slitage tillsatser och PTFE. Fetterna har en mycket hög lastbärande prestanda. De är lämpligta för användning på glidlager/rullningslager samt glidytor som återfinns i ett brett spektrum av applikationer för bearbetning av livsmedel. De är extremt vattenavvisande och lämpade för användning i låga temperaturer.
CG 8030 H3 SMÖRJFETT FÖR DIREKTKONTAKT Datablad
Cougar 8030 är en vitt, icke-giftigt, flerfunktionellt EP-fett för användning i applikationer där direkt kontakt med livsmedel kan förekomma. Typiska applikationer inkluderar tätningar, lager, köttkvarnar, grillar, ugnar, urbenings- bänkar, blandare, skärmaskiner och ytor där man vill undvika att livsmedel vidhäftar.
CG 8059 H1 SYNTETISK PENETRERANDE OLJA Datablad
Cougar 8059 är en höpresterande, helsyntetisk, H1 penetrerande olja . Cougar 8059 har en extremt tryckbärande / anti-slitage prestanda, utmärkt vattenresistens samt har mycket bra rost- och korrosionsskyddande egenskaper.
CG 8925 H1 SILIKONBASERAT VENTILTÄTNINGSFETT Datablad
Cougar 8925 ventiltätningsfett är tillverkat av silikonolja med PTFE-tillsats. Fettet har utformats särskilt för smörjning av tätningar i dryckesindustrin där ett H1-kompatibelt fett för EPDM tätningar krävs. Fettet påverkar inte bildande av öl-skum. Andra tillämpningar är ventiler, avstängningskranar och gas- rullningslager vid låga belastningar. Cougar 8925 är motståndskraftigt mot varmt och kallt vatten, måttliga ångtryck, desinfektionsmedel och rengöringsmedel.
Biologiskt nedbrytbara
CG Series 4300 BIO-DEGRADABLE HYDRAULIC OIL Datablad
Biologiskt nedbrytbar hydraul-olja
CG Series 4400 BIO-DEGRADEABLE STERN TUBE LUBRICANT Datablad
Biologiskt nedbrytbart fett
CG 8060-2 SYNTHETIC BIO-DEGRADABLE GREASE Datablad
Biologiskt nedbrytbart syntetiskt fett
Övrigt - Cougar Lubrication
CG 450-4FI DIESELTILLSATS Datablad
Diesel-tillsats som höjer Cetane värdet i dieseln .
CG 918 PACKNINGSSKYDD Datablad
Packningskydd - Avkristalliserar gummipackningar & tätar
CG 7689-6N1 ROSTLÖSARE Datablad
Universalt smörjmedel - Rostlösare, penetrerande smörjmedel